Behandlingmotskallethet.com

E-book

Ernæring

Ernæring

For at håret skal holde seg friskt, fornye seg og opprettholde den gode balansen trenger det en rekke næringsstoffer som gir det styrke og utholdenhet. Riktig næring er nødvendig at håret skal kunne opprettholde sin vitalitet og unngå ubalanse som gjør det for fett eller tørt. God næring vil også beskytte mot flassdannelse og styrke håret mot for tidlig skallethet. Mange av næringsstoffene finnes i animalske produkter som egg, melk, fisk, kjøtt eller ifra spiselige innvoller fra dyr.

For de som foretrekker en diett utelukkende av matvarer fra planteverden, trenger ikke bekymre seg fordi frukt og grønnsaker også ineholder alle de nødvendige komponentene, som du kan lese mer om litt senere. Et viktig tips er åIkke børste håret ditt med vanlige børster fordi dette kan fremprovosere tidlig håravfall. Bruk kammer med bred separasjoner og holde hodebunnen ren.

Hvordan forbedre og styrke håret

Vanlig vasking av håret bør gjøres minimum to ganger i uken. Sjampoen bør ikke inneholde for sterke vaskemidler og er bedre dersom de er milde og nøytrale slik at dette ikke skader håret selv ved daglig bruk.

Etter bading på stranden eller i et basseng bør hodet vaskes for å fjerne spor av salt eller klor. Deretter bør det tørkes godt slik at du ikke går og er fuktig i hodebunnen.

Hår

Det anbefales at du grer håret med brede separasjoner og holder deg unna hårfønere. Unngå overoppheting av hodebunnen, sterke fargestoffer, lakk eller gele.

Utfør to eller tre minutter av daglige øvelser I omvendt stående posisjon for å lette blodsirkulasjonen. Len deg mot veggen og plasserer kroppen oppreist med hodet ned og beina opp.

Det anbefales et sunt kosthold, som er rikt på naturlige matvarer med tilstedeværelse av blandede grønnsaker. Når det gjelder dyr og kjøtt bør man unngå de mest fettete kjøttypene og den mest fettholdige sjømaten.

Unngå stress så godt det er mulig. For å gjøre dette kan du utføre noen form for avslappende aktivitet for å hjelpe deg å takle. Soving hjelper godt for å holde håret i god stand.

Vet du hva…?

“The cuticle” (Det tykke hudlagt man har bland annet på fingerne like ved skiftet av neglene) kan forsvinne delvis eller helt som en konsekvens av hårsykdommer, bruk av kosmetikk eller ved ultrafiolett stråling.

Den karakteristiske hår bestemmes av på hvilken måte kommer hodebunnen hårsekken: hvis hårsekken er plassert loddrett inntil hodebunnen, vil det vokse rett. Hvis de er skjeve eller bøyde, vil de bli bølgete.

Ingen hår med hvit pigment eksisterer. De hårene somopptrer hvite/gråe er faktisk gjennomsiktig-. Det som skjer er at de bendede lagene i håret returnerer lyset på en spesiell måte slik at det ser hvitt eller grått ut . Et klart eksempel er en cellofan linse som, når den er rullet, ser den hvit ut.

Håret har en begrenset levetid på tre år. Deretter blir det erstattet av nye hår. Som dyr, har mennesket en «mute», som er langsom, og hvor vi daglig mister 50 til 100 hår.

Ved klipp eller barbering vokser ikke håret raskere. Det er ikke sant at ved å brenne hårtuppene vil man hindre lekkasje av viktige stoffer. Dette har ingen effekt i og med at hårsekken er død. Siden håret er forankret i hårroten vil det forårsake smerte dersom det blir nappet ut, mens det derimot er smertefritt å klippe det.

En mulighet idag for folk med hårtap er parykker som ser identiske ut som vanlig hår. Maskene er umulig å oppdage fordi de er laget av et syntetisk materiale som blir usynlig i kontakt med hodebunnen. Den moderne-vaskbare parykken er et godt valg hvor man kan benytte den av I flere dager uten å fjerne de. Parykken kan sees fra alle vinkler uten frykt for å blotte skallen.

Unngå

Vaner som akselererer håravfallet:

 • Bruken av tobakk, alkohol og kaffe
 • Ubalansert mat, med for mye sukker eller mettet fett. Særlig stekt mat vil hindre flyten av blodet til hårrøttene og vil kunne fremme flass og kløe.

Du kan prøve…

Det er to sammensetninger med sesamfrø (beskytter i tillegg nyrene) som kan hjelpe deg å styrke håret:

 • Rist 3g sesamfrø i 5 til 10 minutter og kok opp 2g grønn te. Spis sesamfrøene og drikk teen en gang hver dag.
 • Rist to teskjeer svarte sesamfrø og spis de sammen med to nøtter hver morgen før frokosten. Gjør dette daglig i et par måneder.

Behandlinger for alopecia

”Kokt hestehale”. Kok opp 7 ss rosmarin og 7 spiseskjeer nesle. La blandingen stå i 10 minutter og godgjøre seg slik at det blir bedre temperatur. Skyll og vask håret med denne blandingen. Etterpå er det ypperlig hvis du har en rosmarinsjampoo. Poenget er at hodebunnen skal masserers med dette vannet.Husk å Ikke tørr håret med hårføner etterpå.. Aloe vera sjampo er også godt for hodebunnen. Et annet tips er å vaske håret med en blanding av 2 spiseskjeer hvit leire og skylles med vann, kamille eller rosmarin. Andre ting some r godt for styrking av håret er kokos olje, kanel pulver, avkok av ryllik, brennesle juice, fersk basilikum avkok eller saften fra bladene av burdock (borrer).

Massasje med vannkarse/bønnekarse juice

Massasje med vannkarse/bønnekarse juice er et annet godt tips.
Bland ut 100g av vannkarse/bønnekarse og bruk saften direkte på hodebunnen. Masser hodet og la saften fungere i 30 minutter før man vasker håret med vanlig sjampo. Du kan også bruke dette middel to ganger i uken.

Olivenolje og valnøtter

Vi har også valnøtter og olivenolje som forebygger hårtap.
Hell ca. 250 cl. olivenolje i et beger og legg 7 skrellede og hakkede valnøtter oppi. La det stå i 7 dager på et kjølig, tørt sted. Rør litt i blandingen hver kveld. Den syvende dagen er blandingen ferdig til bruk. Dypp hendene i oljeblandingen og masser hodebunnen med en lett massasje. Etter massasjen bør du vente 3 timer før du vasker håret. Gjenta dennee massasjen tre ganger i måneden.

Løkbalsam

Kok en liter vann og legg til en skrellet løk. Når løken er mør og vannet er redusert til det halve, ta den resterende juicen og hell den i en dispenser. Bruk denne balsamen med løk hver natt som en lett massasje og la den fungere til neste dag. Gjør dette hver 7. dag i begynnelsen og gå deretter over til hver 15. dag.

Tips for å bekjempe hårtap

 • Utsett ikke håret med for mye sol. For mye bading I saltvann og i elver hindrer veksten av håret.
 • Unngå å bruke gele, spray og andre kommersielle kjemikalier for hårskjønnhet. Finn heller naturlige produkter for å ta vare på håret ditt.
 • Ikke børst håret ditt for hardt og for ofte. Bruk kammer med brede separasjoner og hold hodebunnen ren og unngå tilstopping av folliklene.
 • Ikke overdriv bruken av caps, lue og skjerf. Hindring av oksygenering av håret ditt er ikke sunt.
 • Unngå å bruke pinsett, gummi og annet tilbehør for å samle håret. Dette kan skade håret.
 • Ikke tilfør håret kjemikalier som forårsaker håravfall.
 • Unngå å bruke hårfønere. Tørr håret ditt, så langt som mulig, naturlig, i kontakt med fri luft.
 • Prøv å unngå stress. Det er ønskelig å hindre sammentrekning av blodårer som hindrer næringstilførselen til håret, som kan resultere i underernæring av hodebunnen og økt hårtap.
Vinn 45NOK som välkomstpresent! Skriv upp dig och njut NU av 45NOK rabattoch många andra erbjudanden