Behandlingmotskallethet.com

Hva er skallethet?

Skallethet, også kjent som alopecia (et begrep som ble brukt av den colombianske hudlegen John Jairo Yepez [1864-1938]), er en fysiologisk prosess som refererer til tidlig hårtap og hvor en fornyelse av det mistede håret uteblir.Det er mest merkbart i hodebunnen, men dette kan skje hvor som helst i kroppen der det vokser hår. Anslagsvis opptar skallethet inntil 25% av alle dermatologiske konsultasjoner. Dette problemet er ikke lenger noe som først og fremst rammer menn, også hårtap hos kvinner har økt kraftig de siste årene. Kun en liten prosentandel av kvinner mellom 20 og 30 år lider av dette, mens opptil 30% av alle kvinner mellom 40 og 60 år er rammet.

Med alderen mister både menn og kvinner hår mer regelmessig og tettere. Menn utvikler et typisk mønster av skallethet forbundet med tilstedeværelse av testosteron (mannlig hormon), mens ved kvinner er mønsteret ved skallethet mer vagt. Håravfall og skallethet skjer vanligvis gradvis og er begrenset til håret på hodet.

Den typiske arvelig tendensen til skallethet påvirker 25% av menn under 30 år og ytterligere 50% av menn under 60 år. Det anslås at 94 til 96% av alle hvite menn som lider av skallethet vl merke de første symptomene  allerede rett etter puberteten, og nesten 50% er skjebnebestemt til å miste hår i pannen og på kronen dersom han ikke gjør tiltak for å hindre det. I svarte og asiatiske raser er overvekten og graden av håravfall lavere.

Vi anser at antall hår på en voksen er rundt 100000, og at hvert hår har sin egen vekst syklus. Det første trinnet i syklusen er anagen-trinnet som har en varighet  på 2 til 6 år der håret vokser mellom 1 og 2 cm per måned. Deretter kommer det en periode med hvile (catagen) som varer ca 3 uker, og til slutt kommer telogen-fasen som varer i 3 til 4 måneder (her vil man kunne miste mellom 80 og 100 hår om dagen). Så etter månedene med håravfall vil nytt hår begynne å vokse ut på samme sted som det ble mistet. Utviklingen av skallethet kommer gjerne på grunn av at kontrollen over hvilke hår som skal erstattes blir dårligere og dermed blir fære og færre hår erstattet med nye. Normalt har man en mer intensiv vekstperiode på høsten (nesten 85% av håret på hodet er i en vekstfase for de resterende 15% er ikke), da er det normalt å miste omtrent hundre hår daglig som nevnt ovenfor.

Hårvekst

Det er flere årsaker som kan føre til håravfall. Blant disse faktorene kan vi finne: emosjonelle tilstander (stress, bekymringer), ved sykdom (spesielt hvis det har vært høy feber), feilernæring (strenge dietter, anemi, etc.), endokrine grunner (unormale omstendigheter ved skjoldbruskkjertelen), bruk av sterke hårproduker,  kroppslige omstendigheter etter fødsel samt mange andre mindre vanlige årsaker.

er ikke alltid håravfallet sammenfaller på likt med disse faktorene, noen ganger, som i tilfelle av fødsel, høy feber eller ved dietter, oppstår håravfallet først tre til seks måneder senere.

Vinn 45NOK som välkomstpresent! Skriv upp dig och njut NU av 45NOK rabattoch många andra erbjudanden