Behandlingmotskallethet.com

Typer av skallethet

Skallethet kan klassifiseres i flere typer, avhengig av årsakene som fører til den. For å nøyaktig fastslå disse årsakene, er det anbefalt at pasienten går gjennom både en psykologisk- og en fysisk undersøkelse, hvis mulig er det lurt å også foreta en vevsprøve.

I dag, påvirker skallethet både menn og kvinner, og vi snakker om to typer skallethet:

  • Kvinnelig mønster-skallethet:

Det er mindre vanlig for mannlig mønster-skallethet og denne typen er også ulik i egenskapene fra den kvinnelige versjonen. Det finnes statistikk som viser til at mellom 28% og 30% kvinner lider av skallethet. Ved denne typen skallethet skjer hårtapet i fronten,  på sidene og / eller på toppen av hodet. Kvinnelig mønster-skallethet resulterer sjeldent i totalt hårtap. De viktigste årsakene er: genetisk disposisjon, en variasjon i nivåene av de endokrine hormonene (androgenene) som forandres i løpet av årene. Nerver, stress og til og med kosthold kan være årsaker til kvinnelig håravfall. Selv om den har mange likhetstrekk med mannlig mønster-skallethet oppleves den svært forskjellig estetisk. For å korrekt klassifisere graden og trinn for trinn se fremdriften av kvinnelige mønster-skallethet:kan man benytte seg av Ludwig skalaen:

Calvicie femenina
  • Mannlig mønster-skallethet:

Mannlig mønster-skallethet er den vanligste typen håravfall hos menn. Den følger vanligvis et typisk mønster som starter ved at hårfestet forsyves bakover, håret tynnes ut oppe på kronen, og i noen tilfeller kan det føre til skallethet på hele hodet. Det er vanligvis forårsaket av genetiske årsaker og kjennetegnes ved at det starter i panne regionen, på sidene eller på kronen. Utviklingen og hurtigheten av hårfallet avhenger av den enkelte.

Norwood skalaen benyttes for å klassifisere graden av skallethet (androgenetic alopesi – AGA), holdt. Denne brukes primært til å klassifisere AGA ved menn:

Vinn 45NOK som välkomstpresent! Skriv upp dig och njut NU av 45NOK rabattoch många andra erbjudanden